Onko säästötili m1 vai m2?
Onko säästötili m1 vai m2?

Video: Onko säästötili m1 vai m2?

Video: Onko säästötili m1 vai m2?
Video: M1, Murikat - Oulun Kisko, 23.1.22, 17:00 2024, Saattaa
Anonim

M2 on laskelma rahan tarjonnasta, joka sisältää kaikki elementit M1 sekä "lähellä rahaa". M1 sisältää käteisen ja shekkitalletukset, kun taas lähellä rahaa viittaa säästöjä talletukset, rahamarkkinat arvopaperit, sijoitusrahastot ja muut määräaikaistalletukset.

Mitä eroa on tällä tavalla m1- ja m2-rahalla?

Pää ero onko tuo M1 on rajoitetumpi ja nestemäisempi tyyppi raha . M2 sisältää kaikki M1 . Se sisältää kuitenkin myös muita, vähemmän nestemäisiä muotoja raha . Tämä sisältää esimerkiksi talletukset säästötileillä, raha markkinatilit ja raha markkinoiden sijoitusrahastot.

Lisäksi mitä sisältyy m1:een mutta ei m2:een? M1 sisältää ne omaisuuserät, jotka ovat likvideimpiä, kuten käteinen, tarkastettavat (demand-) talletukset ja matkashekit. M2 sisältää M1 plus vähän vähemmän nestettä ( mutta edelleen melko likvidit) varat, mukaan lukien säästöt ja määräaikaistalletukset, sijoitustodistukset ja rahamarkkinarahastot.

Kysymys kuuluu myös, onko m1 vai m2 tiukempi rahan määritelmä?

M1 rahaa tarjonta sisältää ne rahat, jotka ovat erittäin likvidejä, kuten Käteinen raha , tarkastettavat (demand) talletukset ja matkashekit. M2 rahaa tarjonta on luonteeltaan vähemmän nestemäistä ja sisältää M1 sekä säästö- ja määräaikaistalletukset, talletustodistukset ja raha markkinarahastot.

Onko Federal Reserve Note m1 vai m2?

M1 = liikkeessä olevat kolikot ja raha + tarkastettava (kysyntä)talletus + matkashekit. Antaakseen käsityksen siitä, miltä nämä määrät kuulostavat Federal Reserve Pankin mittaus Yhdysvaltain rahakannasta helmikuun 2015 lopussa, M1 Yhdysvalloissa 3 biljoonaa dollaria M2 oli 11,8 biljoonaa dollaria.

Suositeltava: